Ügyfélszolgálat
(1) 298 0222

Erste lakástakarék akár kamat­bónusszal

Higgy magadban és érd el lakáscéljaidat velünk!
Új otthon, felújítás, egy új háztartási gép - vannak terveid, de még nem találtad meg a megfelelő megtakarítást? Mi tudjuk, hogy mire van szükséged. Indíts Erste EgyOtthon lakástakarékot.

Mi az Erste EgyOtthon lakástakarék?

Egy olyan megtakarítási forma, amelynél havonta egyenlő összeget fizetsz be, mi pedig legalább 4 év megtakarítási idő és lakáscélú felhasználás esetén a kifizetéskor kamatbónuszt adunk. Lakáscéljaid eléréséhez a lejáratkor fix kamatozású hitelt is felvehetsz nálunk.

Mikor érdemes lakástakarékot indítanod?

 • ha lakásodat, családi házadat felújítanád, korszerűsítenéd (pl. nyílászáró csere, napelem, fűtéskorszerűsítés, fürdőszoba felújítása, festés, klímabeépítés stb.)
 • ha lakást, családi házat vásárolnál, építenél, bővítenél
 • ha lakáscélú kölcsönödet elő- illetve végtörlesztenéd
 • ha gyermekedet szeretnéd támogatni lakáscélja megvalósításában

Hány évre kötheted az EgyOtthon lakástakarék szerződést?

EgyOtthon 15% 4 év
EgyOtthon 15% 4 év
ha a 4 éves megtakarítási időt választod, 15%-os kamatbónusz jár minden megtakarítási évben befizetett betéti összegre.
EBKM: kamatbónusszal 4,48 %, kamatbónusz nélkül (-)1,74 %.
(20 000 Ft havi befizetés esetén)
Például:
50 000 Ft-os havi megtakarítási összeg 360 582 Ft kamatbónuszt jelent összesen a 4. év végén
EgyOtthon 30% 8 év
EgyOtthon 30% 8 év
ha a 8 éves megtakarítási időt választod, 30%-os kamatbónusz jár minden megtakarítási évben befizetett betéti összegre.
EBKM: kamatbónusszal 5,09 %, kamatbónusz nélkül (-)0,94 %
(20 000 Ft havi befizetés esetén)
Például:
50 000 Ft-os havi megtakarítási összeg 1 445 160 Ft kamatbónuszt jelent összesen a 8. év végén
Havi 10 000 Ft, 20 000 Ft, 30 000 Ft, 40 000 Ft vagy 50 000 Ft-ot forintot fizethetsz be havonta, hogy minél hamarabb megvalósíthasd a lakáscéljaidat.

Miből áll egy EgyOtthon lakástakarék szerződés?

Miért éri meg Erste EgyOtthon lakástakarékot indítanod?

Kamatadó- és Szocho mentes
Kamatadó- és szocho mentes
A lakás-előtakarékossági megtakarítás kamatadó- és szocho mentes megtakarítási forma.
Akár 30% kamatbónuszt adunk
Akár 30% kamatbónuszt* adunk
Ha az EgyOtthon 30% 8 év termékünket választod 30% kamatbónuszt adunk a megtakarítási évben befizetett összegre.
Mi a kamatbónusz?
OBA garancia
OBA garancia
A betéti részre az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) vállal garanciát.
Egyszerűsített lakáscél igazolás
Egyszerűsített lakáscél igazolás
Nincs szükség az elő/végtörlesztés megtörténtének igazolására, felújítási számlákra.***
Rugalmas felmondás
Rugalmas felmondás
Ha 8 éves szerződésedet 4 év után felmondod, nem veszik el a kamatbónusz, hiszen a 4 év után járó 15% kamatbónuszt** megkapod.
Állandó
Állandó
A szerződés időtartama alatt a szerződésben meghatározott betéti- és hitelkamatok változatlanok.
0 Ft számlanyitási díj
Kedvezményes számlanyitás
Több számlanyitási díjkedvezményünk közül is választhatsz.
Az akciós számlanyitási díj igénybevételének feltételei
Az egységesített betéti kamatlábmutató (EBKM) értéke havi 20.000 Ft betételhelyezés és 1 %-os számlanyitási díj mellett: * Az EgyOtthon 30% 8 év módozat esetén EBKM: kamatbónusszal 5,09 %, kamatbónusz nélkül (-)0,94 %, **az EgyOtthon 15% 4 év esetén EBKM: kamatbónusszal 4,48 %, kamatbónusz nélkül (-)1,74 %.

Erste EgyOtthon lakástakarék kalkulátor

Mennyit tennék félre havonta?
Hány évig tennék félre?
Kérjük válasszon módozatot!
Megtakarításom
Összes saját
befizetésem és kamata
Kamatbónusz és
kamatbónusz kamata
Összes
megtakarítás
Szerződéskötés
Számlanyitási
díj
Kedvezményes
számlanyitási díj
Lakáskölcsön
Lakáskölcsön maximális
összege
Havi törlesztő
részlet
Lakáskölcsön
kamat
Törlesztési futamidő
THM
Felvehető szerződéses összeg

Érdekel az Erste EgyOtthon lakástakarék?

Most akár számlanyitási díjkedvezmény mellett!

A számlanyitási díj a szerződéses összeg 1%-a,
ha jogosult vagy, akkor kedvezményes a számlanyitás.

Az akciós számlanyitási díj igénybevételének feltételei

Most akár számlanyitási díjkedvezmény mellett!
Tanácsadónk segít
Tanácsadónk segít
Ha szeretnéd, tanácsadónk rendelkezésdre áll: mindenről tájékoztat és végig segít neked a lakástakarék folyamatában.
Visszahívást kérek
Tanácsadónk egy munkanapon belül visszahív.
Foglalj időpontot online
Foglalj időpontot online
Bármelyik Erste bankfiókban megkötheted az lakás-előtakarékosság szerződést, nincs másra szükséged, mint személyes okmányaidra.
Időpontot foglalok
Az online időpont foglalással elkerülheted a sorbanállást

Maradtak kérdéseid?

Ki köthet lakás-előtakarékossági szerződést?

Magyarországi lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező természetes személyek.

A szerződés akkor jön létre, ha a lakás-takarékpénztár az ajánlatot az átvételétől számított 30 napon belül írásban elfogadja, az elfogadó nyilatkozattal visszaigazolja.

Megjelölhetek kedvezményezettet a szerződésemen?

Igen. Ha a szerződés kiutalási időszakba kerül és a szerződő kéri a kiutalást, a lakáscélról a cselekvőképes kedvezményezett nyilatkozik. A megtakarítás ez esetben a kedvezményezett, vagy közeli hozzátartozója javára használható fel. Kedvezményezett jelölés esetén a szerződés nem képezi a szerződő hagyatékának tárgyát, a kedvezményezett írásos nyilatkozattal az elhalálozott szerződő helyébe léphet.

Mikor indul el a megtakarítás?

A megtakarítási idő kezdő napja az a nap, amikor a számlanyitási díjat, a számlavezetési díjat és a havi betétösszeget befizeted.

Mikor kaphatod meg a kamatbónuszt?

Kamatbónuszra minimum 4 év megtakarítási idő és lakáscélú felhasználás esetén vagy jogosult.

A kamatbónuszra betéti kamatot fizetünk, akárcsak a betétbefizetéseidre.

Csak teljes megtakarítási évekre és legfeljebb a módozat szerinti minimális megtakarítási időre jár, a saját megtakarításoddal együtt, egy összegben fizetjük ki.

Mi történik, ha 8 éves szerződést kötöttél, de hamarabb van szükséged a pénzre?

Szerződésed bármikor felmondhatod.

Ha a felmondás napján a megtakarítási idő elérte a 4 évet és lakáscélra használod fel a megtakarítást, akkor az addig eltelt teljes megtakarítási évekre a kamatbónusz felét megkapod, vagyis 15% kamatbónuszt ekkor is jóváírunk a befizetett betétek után.

A kamatbónusz: az EgyOtthon 15% és EgyOtthon 30% lakás-előtakarékosságoknál kamatbónuszra minimum 4 év megtakarítási idő és lakáscélú felhasználás esetén vagy jogosult. A kamatbónuszra betéti kamatot fizetünk, akárcsak a betétbefizetéseidre. Csak teljes megtakarítási évekre jár és a saját megtakarításoddal együtt, egy összegben fizetjük ki.
A kamatbónusz számítás alapja az adott megtakarítási évben befizetett betéti összeg, de legfeljebb a vállalt havi megtakarítás 12-szerese. Az EgyOtthon 30% 8 év lakás-előtakarékosság megkötésekor 30% kamatbónusz jár az adott megtakarítási évben befizetett betéti összegre, EBKM: kamatbónusszal 5,09 %, kamatbónusz nélkül (-)0,94 %, az EgyOtthon 15% 4 év esetén 15% kamatbónusz jár az adott megtakarítási évben befizetett betéti összegre, EBKM: kamatbónusszal 4,48 %, kamatbónusz nélkül (-)1,74 %. A betéti szerződés részletes leírását az Erste Lakástakarék Zrt. Általános Szerződési Feltételek (Üzletszabályzat) tartalmazza, a kamatbónusz részletes szabályait, feltételeit annak 6/A pontja. Az Üzletszabályzat elérhető a honlapunkon, www.erstelakastakarek.hu oldalon a Szabályozás menüpont alatt. Az EBKM értékeit a 82/2010. (III. 25.) Korm. rendelet 4.§ (4) bekezdésben foglaltak figyelembe vételével, 20 .000 Ft/hó betételhelyezéssel, valamint a módozat szerinti számlanyitási- és számlavezetési díjjal határoztuk meg.

***Az üzletszabályzat ÁSZF. 21. A pontja alapján: A lakás-takarékpénztár az ügyfél nyilatkozatán felül a szerződéses összeg lakáscélú felhasználásának ellenőrzése érdekében jogosult az ellenőrzéshez szükséges okiratokat a Lakás-előtakarékoskodótól, illetve a Kedvezményezettől bekérni, ilyen lehet többek közt például az ingatlanra vonatkozó tulajdoni lap, adásvételi szerződés, fennálló tartozásról szóló igazolás.

oba Iránytű a betétbiztosításhoz Országos Betétbiztosítási Alap
A lakossági hitel-, számla- és betéti termékekkel kapcsolatos további termékleírások, összehasonlítást segítő alkalmazások a Magyar Nemzeti Bank honlapján találhatók: felugyelet.mnb.hu/fogyasztoknak.

Az akciós számlanyitási díj igénybevételének feltételei:

 1. Lakás-takarékpénztári szerződés a megtakarítási időszak alatt nem szűnik meg. A szerződés megkötésétől, a teljes megtakarítási időszak alatt a szerződést nem osztod meg, a szerződéses összeget nem csökkented szerződés módosítással, a vállalttól alacsonyabb betétbefizetéssel, illetve a szerződést nem ruházod át más lakás-előtakarékoskodóra.
 2. Teljes megtakarítási időszak alatt a betétfizetési kötelezettségekének elmaradása nem érheti el a három havi betétnek megfelelő összeget.
 3. A teljes megtakarítási időszak alatt csoportos beszedési megbízással (CSOB), Ersténél vezetett forint lakossági bankszámláról fizeted be a megtakarítási összegeket. Kivétel az első havi megtakarítás és számlavezetési díj befizetése.
 4. Hozzájárulsz, hogy az Erste Lakástakarék Zrt. (1138 Budapest, Népfürdő u. 24-26.), az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Budapest, Népfürdő u. 24-26.), és az Erste Befektetési Zrt. (1138 Budapest, Népfürdő u. 24-26. 8. emelet) reklámanyagokat küldjön neked levélben, telefonon, sms-ben, Erste Csoport elektronikus csatornáin keresztül (iInternetbanki és mobilalkalmazás szolgáltatás stb.), e-mail-en. Ehhez megadod az értesítési címedet és a mobil telefonszámodat. Szükség esetén az ehhez szükséges adatátadási, összekapcsolási és társ-adatkezelési hozzájárulásod megerősíted, illetve az adatátadás ellen nem tiltakozol.
 5. Az akcióra akkor vagy jogosult, ha a lakás-takarékpénztári ajánlatot az akció ideje alatt írod alá. Az Erste Lakástakarék Zrt. az akció visszavonásának napjáról a lakás-előtakarékoskodókat hirdetményben értesíti, mely elérhető a www.erstelakastakarek.hu honlapon, a Hirdetmény/Akciók menüpontban, és az Erste bankfiókokban.
 6. Lakáscélú jelzáloghitelre vagy Babaváró hitelre vonatkozó akció esetén további speciális feltételek:az Erste a lakáscélú jelzáloghiteled vagy Babaváró hiteled a lakás-takarékpénztári ajánlat aláírása előtt vagy legkésőbb az ajánlat aláírását követő 9 hónapon belül folyósítja (szakaszos folyósítású lakáscélú jelzáloghitel esetén az első szakasz folyósítása 9 hónapon belül történjen meg). a lakás-takarékpénztári ajánlat szerződője vagy kedvezményezettje az Erste által folyósított jelzáloghitelben adós vagy adóstárs. 
 7. Új bankszámla akció esetén további speciális feltételek: te, mint a lakás-takarékpénztári ajánlat szerződője a lakás-takarékpénztári ajánlat aláírását megelőző 6 hónapon belül vagy legkésőbb az ajánlat aláírását követő 6 hónapon belül az Erste Bank Hungary Zrt.-nél lakossági forint bankszámlát nyitsz, mely bankszámlát legalább 12 hónapon át megtartod.
 8. Mennyiségi akció esetén további speciális feltételek: EgyOtthon 8 év módozatú havi 50 000 Ft megtakarítási összegű lakás-előtakarékossági ajánlatot írsz alá.
 9. Újrakötési akció esetén speciális feltételek: mind a lakás-előtakarékoskodó, mind a nagykorú kedvezményezett jogosult az akcióra, ha szerződőként vagy kedvezményezettként rendelkezett vagy rendelkezik olyan Erste lakás-előtakarékossági szerződéssel, amelyet az új lakás-előtakarékossági szerződésre vonatkozó új ajánlatot megelőző egy éven belül mondott fel vagy került kiutalásba.

Vállalod és elfogadod, hogy a fenti feltételek bármelyikének nem teljesítése esetén, a meg nem fizetett számlanyitási díjat a lakás-takarékpénztár utólagosan jogosult a lakás-takarékpénztári számlán nyilvántartott megtakarításodból levonni. Tudomásul veszed , hogy a fent írt kötelezettségek megszegésekor a kedvezmény visszafizetése azonnal esedékessé válik. A jelen nyilatkozatban írt kedvezmény kizárólagosan kötési kedvezmény, az nem vonatkozik a lakás-takarékpénztári szerződés módosításaira. Ha a lakás-előtakarékossági számla egyenlege a számlanyitási díj megfizetésére nem nyújt fedezetet, a különbözetet az Erste Lakástakarék Zrt. bármely más módon érvényesítheti.

THM: 9,56-9,88%

Reprezentatív példa lakáskölcsönre:

A kalkulátor csak tájékoztató jellegű, az érdeklődő jövedelmét nem veszi figyelembe. A kalkulátor nem veszi figyelembe a 32/2014. (IX. 10.) MNB rendeletben foglalt jövedelemarányos törlesztőrészlet számítást.:

EgyOtthon 15% 48 hó módozatú havi 30.000 Ft megtakarítást figyelembe véve.
a lakáskölcsön kamat típusa, mértéke (%/év) fix 7,9%
a hitel teljes díjában foglalt díj, jutalék, költség és adó 397 742 Ft
a hitel teljes díjába foglalt díjak ingatlan értékbecslésének díja: 46 000 Ft, földhivatali díj: 12 600 forint
a hitel teljes összege 2 000 000 Ft
a kölcsön futamideje 48 hónap
teljes hiteldíj mutató a teljes futamidőre 9,88 %
a fizetendő teljes összeg 2 397 742 Ft
a havi törlesztőrészlet összege 48 732 Ft
a hitel fedezete ingatlanra bejegyzett jelzálogjog
a törlesztőrészletek száma 48 db
egyenletes törlesztésű/ nem egyenletes törlesztésű egyenletes törlesztésű

A 83/2010. (III. 25.) Korm. rendelet alapján a lakás-takarékpénztár által nyújtott lakáskölcsönre a THM-et 2 millió forint összegű lakáskölcsönre, és 5 éves futamidővel kell meghatározni. Az adott kölcsönt nem nyújtjuk 5 éves futamidőre, a kínált feltételek érdemben attól eltérőek, ezért a THM számításnál az említett feltételekhez legközelebbi - a hiteltípusra létező, 48 hónapos - futamidőt vettük figyelembe. A számítás során figyelembe vettünk még 1 db ingatlan értékbecslési díjat, valamint 1 db földhivatali jelzálogbejegyzési díjat , mely díjak változása a THM értéket befolyásolhatják. A termék igénybevételéhez a fedezeti ingatlanra az Erste Lakástakarék Zrt. zálogjogával terhelt vagyonbiztosítás megkötése, valamint a hiteltörlesztésre szolgáló folyószámla fenntartása szükséges. A hitel fedezetéül szolgáló ingatlanra kötendő vagyonbiztosítás díja és a hiteltörlesztésre szolgáló folyószámla havi számlavezetési díja a hitelező számára nem ismert, azt a THM nem foglalja magában. A megjelenített THM értékek a 2023. 05. 02. napján hatályos díjak és jogszabályok alapján került kiszámításra. A módozathoz tartozó lakáskölcsön hatályos THM értéket a THM hirdetményben láthatod.

EgyOtthon 30% 96 hó módozatú havi 20.000 Ft megtakarítást figyelembe véve.
a lakáskölcsön kamat típusa, mértéke (%/év) fix 7,9%
a hitel teljes díjában foglalt díj, jutalék, költség és adó 486 028 Ft
a hitel teljes díjába foglalt díjak ingatlan értékbecslésének díja: 46 000 Ft, földhivatali díj: 12 600 forint
a hitel teljes összege 2 000 000 Ft
a kölcsön futamideje 60 hónap
teljes hiteldíj mutató a teljes futamidőre 9,56 %
a fizetendő teljes összeg 2 486 028 Ft
a havi törlesztőrészlet összege 40 457 Ft
a hitel fedezete ingatlanra bejegyzett jelzálogjog
a törlesztőrészletek száma 60 db
egyenletes törlesztésű/ nem egyenletes törlesztésű egyenletes törlesztésű

A THM értékei a 83/2010. (III. 25.) Korm. rendelet alapján 2 millió forint összegű lakáskölcsönre, és 5 éves futamidővel határoztuk meg. A számítás során 1 db ingatlan értékbecslési díjat, valamint 1 db földhivatali jelzálogbejegyzési díjat vettünk figyelembe . A termék igénybevételéhez a fedezeti ingatlanra az Erste Lakástakarék Zrt. zálogjogával terhelt vagyonbiztosítás megkötése, valamint a hiteltörlesztésre szolgáló folyószámla fenntartása szükséges. A hitel fedezetéül szolgáló ingatlanra kötendő vagyonbiztosítás díja és a hiteltörlesztésre szolgáló folyószámla havi számlavezetési díja a hitelező számára nem ismert, azt a THM nem foglalja magában. A megjelenített THM értékek a 2023. 05. 02. napján hatályos díjak és jogszabályok alapján került kiszámításra. A módozathoz tartozó lakáskölcsön hatályos THM értékét a THM hirdetményben olvashatod.